نان تنوری و قرمه


هر چند زندگی ماشینی عطر نان را از مشام مان زدوده است و حتی در اغلب روستاها هم دیگر تنور از فضای زندگی ها حذف شده است اما هنوز هم برخی روستا هایی هستند که بوی نان نوازشگر مشام است.
بخش گاریزات در شهرستان تفت با مردمانی اصیل که اغلب اصالت فرهنگی خود را در پوشش، گویش و سبک زندگی حفظ کرده اند از جمله مکان های کمیاب این زمانه است که هنوز هم وقتی وارد روستاهای آن می شوید بوی تنور و نان داغ زندگی را عطرافشان می کند.
روستای رشکوئیه یکی از این روستاها  است. در این روستا نان خانگی یا محلی اغلب توسط زنان و دختران جهت مصرف خانوار تولید می شوند.
از جمله ویژگی های منحصرد بفرد نان محلی این روستا علاوه بر ظاهر زیبا، خوشمزه بودن و عطر و طعم ویژه و بالا بودن و طبیعی بودن کیفیت مواد اولیه است که این گونه نان ها اغلب دارای ارزش غذایی بالایی نیز هستند و هیچ قسمت دور ریختنی و تلفاتی ندارند.
پخت نان های سنتی و محلی در این روستا از رسم و رسوم ماندگار این دیار است و مردم محلی ارزش های زیاد برای نان قائل می شوند.
تنور محل پختن نان در روستا جزو ارکان اساسی در معماری خانه های روستا است و معمولا در کنج حیاط خانه ها قرار دارد.
هنوز نیز مشاهده دود ناشی از آتش کردن تنور و مشاهده زنان مشغول پختن « نان تنوری » عطر زندگی را در فضای روستا می افشاند.

Photo:Abozar Sehat
@diarereshkoo

Www.instagram.com/kfhdiarereshkoo

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.